Presentació del Documental Mr. Parkinson

Mr. Parkinson és un llargmetratge documental de 60 minuts dirigit pel realitzador ciutadellenc Pacífic Camps Juaneda, amb l’ajuda de la periodista d’IB3 Televisió Bárbara Fernández, que ha assumit les tasques de producció. La pel·lícula fa una descripció de la malaltia des dels primers símptomes fins a la diagnosi des de tres dimensions: la mèdica, amb intervencions del prestigiós neuròleg i eminència mundial en la investigació del Parkinson, el doctor Eduard Tolosa; l’assistencial, en la qual el paper de l’Associació és fonamental com a eix vertebrador i la més important, la personal, que narra l’experiència en primera persona de cinc malalts de Parkinson de Menorca i de les seves famílies. Es tracta d’un dels pocs documentals sobre la malaltia, per no dir l’únic, que aborda l’experiència personal de l’afectat, la qual cosa esdevé de gran utilitat per aquelles persones que comencen a tenir els símptomes, o que simplement volen aprofundir sobre les característiques de la malaltia i conèixer els diferents enfocaments per superar els obstacles que pugui generar el dia a dia.

El documental vol reflectir, sobretot, la importància de l’associació, no només com un element aglutinador i facilitador d’activitats i teràpies per millorar la qualitat de vida del pacient, sinó per la seva capacitat fer costat al malalt en el seu procés, en companyia d’altres persones que viuen la mateixa situació. Com diu Bruno Calafat, membre de la junta directiva de l’Associació de Malalts de Parkinson de Menorca, “És la medicina que els metges no poden receptar”.

Al passi de la projecció del documental hi assistirà el president de l’Associació de Malalts de Parkinson de Menorca, Luis Meca i l’expresident i membre de l’actual junta directiva, Bruno Calafat.

Data

maig 28 2024
Caducat!

Hora

19:30

Localització

Sala d'Actes
Ateneu de Maó
Categoria

Organitzador

Asociación de Enfermos de Parkinson de Menorca
Telèfon
971 363 677
Correu electrònic
aparkinson.me@gmail.com
Web
https://www.fundaciodiscap.org/es/blog/asociacion-de-enfermos-de-parkinson-de-menorca-109/

Altres organitzadors

Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca
Telèfon
971 481 046
Correu electrònic
comunicacio@fundaciodiscap.org
Web
https://www.fundaciodiscap.org/
Ateneu de Maó
Telèfon
971 360 553
Correu electrònic
ateneu@ateneumao.org
Codi QR

Feu un comentari