Exemples pràctics: Dues col·leccions de nova creació, amb Artur Ramón

(III) Cicle Art i Col·leccionisme

El col·leccionisme en si és una activitat que es remunta més enllà de l’antiguitat clàssica. De fet egipcis, grecs i romans ja acaparaven objectes, com joies, monedes, ceràmica o escultura, ja fos com a mostra d’ostentació o bé per afició.
La noblesa o les grans fortunes han sigut, en certa manera, els successors d’aquells col·leccionistes clàssics, arribant emmagatzemar una quantitat important de peces que no només podem circumscriure a món de la pintura o escultura sinó que van més enllà: enginys mecànics, carruatges o cotxes, orfebreria de tot tipus.
Aquest nou cicle de d’Art contemporani es centrarà dins de l’univers del col·leccionisme. Què és una col·lecció? A què anomenem col·lecció i què la composa? I qui es avui, al segle XXI un col·leccionista?
Per parlar de tot això tindrem experts en col·leccionisme, en organitzar i dotar col·leccions i col·leccionistes qui ens parlaran del com es forma una col·lecció. Què s’incorpora a una col·lecció i de com conformem la col·lecció.

La col.lecció Casacuberta-Marsans que va de l’art gòtic a les primeres avantguardes.
La col.lecció Puig, dedicada exclusivamente al dibuix àntic, modern i contemporani.

 

Artur Ramon és antiquari i historiador de l’art. Director general de la galeria Artur Ramon Art i especialista en pintura i dibuix antic.

 

 

Data

maig 02 2024
Caducat!

Hora

19:30

Més informació

Pots veure'l aquí

Localització

Sala d'Actes
Ateneu de Maó
Categoria

Organitzador

Ateneu de Maó
Telèfon
971 360 553
Correu electrònic
ateneu@ateneumao.org
Codi QR