Breu introducció al col·leccionisme, amb Artur Ramón

(I) Cicle Art i Col·leccionisme

El col·leccionisme en si és una activitat que es remunta més enllà de l’antiguitat clàssica. De fet egipcis, grecs i romans ja acaparaven objectes, com joies, monedes, ceràmica o escultura, ja fos com a mostra d’ostentació o bé per afició.
La noblesa o les grans fortunes han sigut, en certa manera, els successors d’aquells col·leccionistes clàssics, arribant emmagatzemar una quantitat important de peces que no només podem circumscriure a món de la pintura o escultura sinó que van més enllà: enginys mecànics, carruatges o cotxes, orfebreria de tot tipus.
Aquest nou cicle de d’Art contemporani es centrarà dins de l’univers del col·leccionisme. Què és una col·lecció? A què anomenem col·lecció i què la composa? I qui es avui, al segle XXI un col·leccionista?
Per parlar de tot això tindrem experts en col·leccionisme, en organitzar i dotar col·leccions i col·leccionistes qui ens parlaran del com es forma una col·lecció. Què s’incorpora a una col·lecció i de com conformem la col·lecció.

Abordaré el fenomen del col.leccionisme des de la seva vessant psicològica i sociològica, així com des de la historica. Per què col.leccionem?, quin paper juga el col.leccionista en la societat?. Des de quan hi han col.leccions? Un breu itinerari des dels gabinets de curiositats als museus amb la curiositat i l’anhel per a ordenar i clasificar el món com a motors d’aquest fenomen.

 

 

Artur Ramon és antiquari i historiador de l’art. Director general de la galeria Artur Ramon Art i especialista en pintura i dibuix antic.

 

 

Data

abr. 18 2024
Caducat!

Hora

19:30

Més informació

Pots veure'l aquí

Localització

Sala d'Actes
Ateneu de Maó
Categoria

Organitzador

Ateneu de Maó
Telèfon
971 360 553
Correu electrònic
ateneu@ateneumao.org
Codi QR