Col·leccionar l’inesperat, amb Albert Palau

(II) Cicle Art i Col·leccionisme

El col·leccionisme en si és una activitat que es remunta més enllà de l’antiguitat clàssica. De fet egipcis, grecs i romans ja acaparaven objectes, com joies, monedes, ceràmica o escultura, ja fos com a mostra d’ostentació o bé per afició.
La noblesa o les grans fortunes han sigut, en certa manera, els successors d’aquells col·leccionistes clàssics, arribant emmagatzemar una quantitat important de peces que no només podem circumscriure a món de la pintura o escultura sinó que van més enllà: enginys mecànics, carruatges o cotxes, orfebreria de tot tipus.
Aquest nou cicle de d’Art contemporani es centrarà dins de l’univers del col·leccionisme. Què és una col·lecció? A què anomenem col·lecció i què la composa? I qui es avui, al segle XXI un col·leccionista?
Per parlar de tot això tindrem experts en col·leccionisme, en organitzar i dotar col·leccions i col·leccionistes qui ens parlaran del com es forma una col·lecció. Què s’incorpora a una col·lecció i de com conformem la col·lecció.

Tenim l’idea de que les col·leccions d’art es limiten a l’obra plástica, gràfica i escultórica, però hi ha un col·leccionisme menys conegut que comporta tota mena d’objectes, que no aspira al reconeixement i no es regeix per les normes del mercat.

 

Albert Palau és historiador de l’art, anticuari i buscador de tresors.

 

 

 

Data

abr. 25 2024
Caducat!

Hora

19:30

Més informació

Pots veure'l aquí

Localització

Sala d'Actes
Ateneu de Maó
Categoria

Organitzador

Ateneu de Maó
Telèfon
971 360 553
Correu electrònic
ateneu@ateneumao.org
Codi QR