
Rallam? Intel·ligència artificial i les persones
Confirmau la vostra assistència Aquí o envia un mail a la direcció aodl.ajmao@gmail.com
La INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL (IA) és la habilitat d’una màquina de tenir capacitats que pertanyen als éssers humans, com el raonament, l’aprenentatge, la creativitat i la capacitat de planificar.
La IA permet que la tecnologia percebi l’entorn que l’envolta, que es relacionin i resolguin problemes, i que actuï amb un objectiu específic.
Els sistemes d’IA són capaços d’adaptar el seu comportament, analitzar els efectes d’accions i treballar de forma autònoma.
La IA existeix ja fa 50 anys, però la potència tecnològica actual, la disponibilitat de grans quantitats de dades i els nous algoritmes disponibles han permès grans avanços en aquest camp i la seva implantació en molts àmbits diferents.
La IA té un paper important en la transformació digital de les empreses i de la societat, i és una prioritat de les polítiques europees.
La IA centrada en les persones es defineix com un sistema que està contínuament millorant gràcies a la participació humana.
La IA s’ha desenvolupat per entendre el llenguatge, l’emoció, les conductes; per tant, supera la distància existent entre persones i màquines.
Pel que fa a les empreses, la IA centrada en les persones utilitza les ciències humanes i el thick data per entendre les necessitats, raons i desitjos de la clientela, per produir experiències millors i més personalitzades.
Quan les empreses saben exactament què és el que fa i què espera la seva clientela, poden desenvolupar estratègies empresarials informades i clares.
En conseqüència, pretenem promoure el debat entre dues visions, la científica i la humanística, en què les persones participants puguin descobrir beneficis i possibles perills, i evidenciar la participació de les dones en aquestes àrees.
PONENTS
KARINA GIBERT
– Catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC)
– Llicenciada i doctora en Informàtica, en les especialitats d’Estadística Computacional i Intel·ligència Artificial
– Directora i cofundadora del Centre de Recerca en Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI)
– Vicedegana de Presidència per a la Igualtat i Ètica (Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya)
Premis:
· Premi Ada Byron 2022 (aNoite, Col·legi d’Enginyeria de Galícia)
· Menció d’Honor del Premi Creu Casas 2021 i 2022, dones per canviar el món (Institut d’Estudis Catalans)
Projectes en què ha participat:
· IP de projectes com:
– Diet4You (TIN2014-60557-R, per avaluar dietes personalitzades per a estils de vida saludables, tenint en compte la salut, els estils de vida i les expressions genètiques)
– INSESS-COVID-19 (CCD-COVID-L019), per descobrir noves vulnerabilitats socials produïdes per la crisi de la COVID-19
JÚLIA SALSAS
– Llicenciada en Periodisme i Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra
– Màster en Direcció de Responsabilitat Corporativa per l’IE Business School
· Professional emprenedora que utilitza una gran varietat de mitjans per transformar les empreses a través dels seus equips.
· Creadora de Las Consentidas, comunitat de dones emprenedores a distintes ciutats, i del laboratori de idees Consentidocomún.
HO ORGANITZA:
