Premis Mallorca de Creació Literaria 2022

Els Premis Mallorca de Creació Literària, creats pel Consell de Mallorca, es presentaren l’octubre de 2004 al Palau dels Reis de Mallorca de Perpinyà. Es varen crear l’any 2005 amb la finalitat de prestigiar socialment l’ús del català i promocionar-lo, com també per impulsar la creació literària amb aquesta llengua, objectius que continuen vigents actualment.

En un primer moment, s’instauraren dos premis, amb una convocatòria anual, en les modalitats de narrativa i de poesia. En el 2007, a l’acte d’entrega dels Premis Mallorca, es va incloure el Premi Teatre Principal de textos teatrals. A partir de l’edició de 2008, i durant uns anys, també es va atorgar el Premi de Narrativa Juvenil. No es van convocar els Premis Mallorca del 2012 en el 2015, però es van recuperar en el 2016, amb una nova filosofia que se suma a la de prestigiar la creació literària en llengua catalana: convertir el Consell de Mallorca en un verdader promotor cultural. Des de llavors, cada any es convoca una nova edició dels premis, amb la incorporació del premi d’Assaig en el 2017.

Els Premis de 2020 inclouen, com novetat, la categoria de literatura infantil, a més de les ja consolidades de narrativa, poesia, assaig i textos teatrals.

Més informació aquí.

Data

juny 01 2023
Caducat!

Hora

19:30

Més informació

Pots veure'l aquí

Localització

Sala d'Actes
Ateneu de Maó
Categoria

Organitzador

Consell Insular de Mallorca
Telèfon
971 173 500
Web
https://web.conselldemallorca.cat/es/inicio
Codi QR